Laminaat en pvc vloer schoonmaken

Laminaat of pvc vloer schoonmaken

Op welke manier maak je je laminaat of pvc vloer goed schoon én beter nog, hoe houdt je je pvc of laminaat vloer schoon?

Heb je net een nieuwe vloer en vraag je je af met met welk middel je de vloer moet schoonmaken? Dan hopen we dat je iets aan deze blog hebt! Er is tegenwoordig de wereld aan verschillende schoonmaakmiddelen, ook voor laminaat en pvc vloeren. Zo heb je in de supermarkt alleen al vijf verschillende soorten reinigers voor bijvoorbeeld laminaat vloeren. Welke moet je nou wel en welke moet je niet hebben? Goede vraag!

Welke vloerreiniger is goed?

Wij raden al onze in de winkel altijd het volgend aan. Gebruik geen allesreinigers. Afhankelijk van het type vloer die je hebt, allesreiniger kan namelijk de toplaag van jouw laminaat of pvc vloer aantasten. Wat je vaak ziet is dat na het schoonmaken met een allesreiniger de vloeren dof worden en dat daardoor alles zichtbaar wordt op de laminaat of pvc vloer. Dat wil je natuurlijk niet. Dus dat is tip 1!

En speciale vloerreinigers?

Ons advies: gebruik ook geen speciale laminaat of pvc vloerreinigers die in de supermarkten of elders te verkrijgen zijn. Vaak zitten er chemische oplossingen in dit soort reinigers. Het kan zijn dat het type laminaat of pvc vloer die jij hebt daar bijvoorbeeld niet tegen bestand is. Op alle laminaat en pvc vloeren zit een fabrieksgarantie van gemiddeld 20 tot 25 jaar. Maar als er reinigers zijn gebruikt met chemische oplossingen kan dat een probleem geven. Gebruik daarom geen reinigers uit de supermarkt om je laminaat of pvc vloer mee schoon te maken. Ongeacht of het een groot en of goed/bekend merk is zoals HG.

Hoe maak ik mijn laminaat of pvc vloer goed schoon?

Waar moet ik mijn laminaat of pvc vloer dan mee schoonmaken hoor ik je hardop denken. Goede vraag! Om zeker te weten dat je een goede reiniger hebt, hebben wij onze eigen reinigers laten maken. Eentje speciaal voor laminaat, de Vloerloods Laminaat reiniger. En eentje speciaal voor PVC vloeren, de Vloerloods PVC reiniger. In deze vloerreinigers zitten geen chemische oplossingen of substanties. Dit zijn echt natuurlijke vormen van pvc en laminaat reinigers. Die kunnen dus geen enkel kwaad op jouw nieuwe of bestaande laminaat of pvc vloer! Wil je snel iets schoon krijgen en heb je geen tijd om een fles bij ons op te halen? Gebruik dan een klein beetje groene zeep en verdun deze met water. Groene zeep is overigens ook een natuurlijk schoonmaakmiddel en kan geen enkel kwaad.

Is er ook een gemakkelijke vloerreiniger?

Jazeker! Wil jij gemakkelijk snel, vertrouwd en goed schoon kunnen maken op ieder plekje en op ieder moment? Dan hebben wij iets makkelijks voor jou! Wat dan hoor ik je hardop denken?! Nou.. een Quick-Step vloer reinigingsset! Met deze swiffer kun je gemakkelijk overal snel en goed schoonmaken. Verdun de reiniger in de fles en klik deze in de swiffer. Twee keer spuiten en je poetst alles zo weg! Is de doek vies? Geen probleem, even in de wasmachine en hij is klaar voor een nieuwe ronde.