Gemakkelijk je eigen trap renoveren met PVC met traprenovatie set

Gemakkelijk renoveren met PVC traprenovatie sets

Een keer wat anders met de trap of wil je zo snel mogelijk dat aftandse tapijt van de trap aftrekken als je de sleutel hebt van je nieuwe woning? Dan moet er natuurlijk weer wat anders op de trap. Er wordt steeds vaker gekozen voor een traprenovatie met PVC. Vloerbedekking is vaak stoffig, niet altijd even hygiënisch en ook niet altijd de mooiste optie. Wil jij iets wat er strak uit ziet, gemakkelijk schoon te maken is en het liefst zelf te doen is? Dan zijn deze traprenovatie sets van PVC een echte uitkomst! Met een trapspin kun je de trede precies uitmeten zodat je hem kan uitsnijden op maat. Vastplakken, trapneusprofiel vastschroeven en de trapneusstrip erin klikken en leven maar! Je herkent je hele entree niet meer terug met zo'n strakke trap.

Hoe werkt een pvc traprenovatie set?

Eigenlijk heel simpel. Hieronder zie je een overzicht met alle kleuren die verkrijgbaar zijn voor kant-en-klaar pvc traprenovatie sets. In elke traprenovatie set zit genoeg materiaal (vloer) voor 4 treden. Heb je een oudbouw woning dan heb je bijvoorbeeld 12 treden, dus 3 traprenovatie pvc sets nodig. Heb je een nieuwbouwwoning? Dan heb je 15 treden en dus 4 pvc traprenovatie sets nodig. In deze traprenovatie set zitten 4 stroken pvc van 130cm bij 3,8cm. Deze zijn voor in het trapneusprofiel. Ook zijn er 4 stroken van 130cm bij 18cm voor je stootborden. En twee planken van 130cm bij 55cm om je trede mee te bekleden. Omdat deze 55cm breed is en je traptrede nooit dieper is dan 25cm (in normale woningen) kun je deze dus per plank twee treden doen, ook in de draai.

Verschillende kleuren trapneusprofielen

Om je trap netjes af te werken en om accenten te benadrukken kun je kiezen voor verschillende kleuren trapneusprofielen. Zo maak je jouw trap écht uniek en precies wat jij wil. Kies je bijvoorbeeld voor een aluminium, RVS of zwart trapneusprofiel? Bekijk de verschillende kleuren hieronder.

Graag witte stootborden op jouw trap met PVC?

Dat kan! Heel gemakkelijk zelfs. Je kan deze namelijk los bijbestellen bij jouw pvc traprenovatie sets. Hoe? Door eenmalig een set van 16 stootborden te bestellen. Je kan je dus een keer versnijden of zagen zonder dat je gelijk in de problemen zit. Door te kiezen voor witte stootborden leg je de accenten écht op de trede. In sommige gevallen komt op deze manier de vloer mooier tot zijn recht en oogt het strakker en nóg luxer dan een volledige pvc traprenovatie. Ben jij overtuigd en wil je witte stootborden? Klik dan op de witte RAL9010 stootborden onder deze tekst.

Hoe lijm ik de PVC traprenovatie op mijn trap?

Goede vraag, niet iets om te vergeten natuurlijk. Er zijn speciale verpakkingen gemaakt van pvc lijm om ervoor te zorgen dat je niet met kilo's lijm blijft zitten en wat er voor zorgt dat het onnodig duur wordt. Daarom zijn er speciaal emmers gemaakt met 2kg pvc lijm. Op deze manier kun jij mooi je trap renoveren met PVC zonder onnodig hoge kosten. De lijm kun je met een lijmkam op de trap smeren. De 2kg emmer PVC lijm vind je hieronder.